29 november 2014

Lovely lördag

Var i simhallen med Pluttskrutten och Skorpan i förmiddags. De har tjatat om simhallen i två månader, jag har duckat för att jag byggt upp någon slags motstånd - jag som älskar att bada egentligen. Men nu kom vi iallafall iväg, det var inte alls mycket folk, Pluttskrutten och Skorpan var modiga och glada, vi fick plats i bubbelpoolen och bastun, helbra helt enkelt. Nu har jag lovat att vi går dit nästa lördag också, haha.

Inte klokt vad mycket en hinner när en inte jobbar. Efter badäventyret var Pluttskrutten och Skorpan och jag och fikade, sedan promenerade vi hem, plockade upp adventsgrejerna ur källaren, adventspyntade (för första gången i mitt liv har jag fått upp adventsstjärnan dagen FÖRE första advent), lagat tacopaj, ätit tacopaj, bakat bröd och kört värdens effektivaste egenhalvtimme hemma - 10 min magstyrka, fem minuters meditation, några minuter på foam rollern, dusch med hårinpackning och levande ljus. Genialiskt.

Nu film och lördagsgodis. Yeah yeah yeah.

28 november 2014

Citat

Veckans bästa citat:

No. 1
Jag brer en macka med avokado i köket på jobbet. Tre kollegor påpekar hur gott och lyxigt det är med avokado på mackan.
En fjärde kollega: Om avokado på macka är lyx tänker jag skjuta mig själv.

No. 2
Jag pratar med massören som kommer till jobbet ibland.
Jag: Jag har fått mycket bättre hållning tycker jag.
Massören: Nej, det har du inte.

Hoppas på fler innan veckan är slut.

27 november 2014

Harry, beröm, pajkastning och pannkakor

Träffade PT-Harry idag. Fast jag egentligen inte alls hade tid. Är så nöjd med mig själv att jag inte ställde in, särskilt som jag inte träffat honom på några veckor på grund av tandj*veln och jobb och annat.

PT-Harry var för första gången NÖJD med mina marklyft. Jag förstår att det inte är så spännande för er, men efter att i månader ha fått kommentarerna "lousy", "listen to me", "what are you doing?" av en annars korrekt, försiktig, lite blyg och ödmjuk engelsman var det faktiskt ganska härligt med positiva tongångar ("you're gonna be so STRONG").

Passet var ärligt talat dagens höjdpunkt. Eller kvällen har varit bra också förresten (pannkakstorsdag) men i övrigt var dagen ganska kass. Jag jobbar i ett ärende där det går ganska hett till eller vad man ska säga. Inget riktat mot mig personligen, men mycket pajkastning och därmed rädsla för att göra formella fel som de andra kan klanka ned på. En annan jobbpryl som tynger mig och som jag inte får ordning på. Gnäll gnäll.

Fredag imorgon. Sweet.

25 november 2014

Undrar

Ibland undrar en ju. Den BH jag tänkt ha på mig idag är spårlöst försvunnen, mina benvärmare likaså.

Fick ett glädjande besked av tandis dock: det implantat jag ska få har blivit billigare. Bara 17000 kr. Oh, joy!

23 november 2014

Jumpsuit

Som ni vet är jag inte det största modeoraklet direkt (utan snarare motsatsen). Men jag undrar - är inte jumpsuit ett jättesnygg plagg? Kolla in den här, t.ex.

http://nelly.com/se/kläder-för-kvinnor/kläder/jumpsuit/river-island-2715/n-jumpsuit-273974-286/?prog_id=17833&affId=2162467

Urelegant tycker jag. Min enda farhåga är att en ser ut som en stoppad korv i detta plagg om en inte som modellen är 178 cm lång och har storlek 34. Vad tror ni? Är liiite sugen på att testa. 

Sweet

Och så återupptäckte jag en grym cover!!! 

Sweet dreams i Marilyn Mansons version. Inget klår originalet i det här fallet, det är min bestämda uppfattning, men jag älskar verkligen den här.

https://m.youtube.com/watch?v=OQc182KZGFE

Så var det sagt

Jag läser några bloggar som jag nästan skäms för att jag läser. En av dem är Katrin Zytomierskas blogg. Eller jag skäms inte för att jag läser hennes blogg, men ofta när jag läser den blir jag lite provocerad och så blir jag arg på mig själv för att jag liksom går på det, och arg för att jag fortsätter att läsa. Ni fattar. 

För ett ganska långt tag sedan skrev hon att "alla tjejer borde väga 56 kg". Eftersom hon gör det. Jag vet inte varför jag hakat upp mig så på det, men det gör mig verkligen sur. Eftersom det naturligtvis inte är så och hon bara påstår det, helt gripet ur luften. Vissa kvinnor borde säkert väga 56 kg, andra borde väga 76, 66 eller så skiter vi i att berätta vad andra borde och inte borde. Det gör mig också sur att jag tänker på det fortfarande. Om jag träffar Katrin någon gång ska jag berätta följande för henne:

I somras efter operationen vägde jag faktiskt 56 kg. I typ två veckor. Alla mina vänner och släktingar pratade i termen som "mager", "medtagen", "hur är det?". Jag kände mig supersvag, supertrött, grät hela tiden, orkade ingenting. My ASS 56 kg. Jag gick upp ganska många kilon ganska snabbt, till min lite mer normala status och vet ni vad? Jag mår jättebra.

Så. Nu fick jag ur mig det.

Nu väntar danslektioner, play dates och egentligen lite kvällsjobb (som jag nog inte kommer att orka ta tag i).

22 november 2014

Tunnel

Dagarna går för snabbt. Steg upp imorse för att preppa inför Tunnelloppet och nu är det hips vips kväll.

Jag var inte supertaggad för loppet, särskilt inte när jag kollade banprofilen och insåg hur backig den var. Men. Mötte upp med en kollega som också sprang och som är av den positiva och entusiastiska typen och blev genast gladare. Ungefär såhär glad:


Det var också lite kul att vara en av alla reflexvästar i tunnelbanan. 

Loppet var riktigt kul, det var helcoolt inne i tunneln. Fint arrangerat med orkestrar, konstverk (permanenta), konstsnö, konfettikanon, disco och jag vet inte allt. Stannade på båda vätskestationerna och drack t.o.m. glögg på den ena, helknäppt egentligen. 

Hade ett officiellt mål och ett inofficiellt. Fixade båda. Heja Plastmamman.

Nu ska jag moffa lasagne och smågodis för det är jag värd.

Fridens liljor.

21 november 2014

jag sa ju det

Haha, jag sa ju det - att jag skulle vara på bättre humör idag.

Föreställningen igår var superhäftig, jag älskar nycirkus, hör ni det! Grymma artister, fantastisk musik, bra middag innan med Mamman, bra bra bra. Barnen och M verkar ha haft det jättebra utan sura mig hemma. Så. Bra för alla.

Enda dåliga var att jag mådde lite illa av de smärtstillande tabletterna jag äter p.g.a. tandj*veln. Så idag har jag inte tagit några, men då gör det ju ondare i tanden. Det har tyvärr inte hindrat mig från att djupdyka i skålen med fredagsgodis. Ingen ordning på mig.

Ska försöka riva av några fredagsleveranser (har redan börjat skjuta upp saker till söndag, jättedumt) och sedan ta helg.

YEY.

Ps Dagen förgylldes också av att Snyggklienten hörde av sig. Lucky me.

20 november 2014

surtant

OK. Dagen började dåligt och har inte riktigt tagit sig. Jag är sur, ineffektiv, lättretad. Lite ont i tandj*veln och irriterad över att behöva spara pengar till en tandoperation. Alternativet är ju att låta tandluckan vara, men det är inget alternativ egentligen för att det ser för taskigt ut helt enkelt.

Chockade mig själv med att äta räkor till lunch idag. Det gör jag ungefär en gång om året. Funderar ibland på om jag ska äta räkor lite oftare, jag är ärligt talat väldigt trött på all ost jag ständigt och jämt äter. Jag älskar ost, det är inte det, men att äta stora mängder hårdost, fetaost eller mozzarella varje dag tror jag inte är bra. Men jag blev samtidigt lite deppig av det, jag identifierar mig som vegetarian med tendenser åt veganhållet, då är ju räkor helt omotiverat att äta.

Ja ni hör ju. TURLIGT nog ska jag på Cirkus Cirkör med Mamman ikväll - det blir jättebra! Jag älskar Cirkus Cirkör, jag älskar musiken från den här uppsättningen, mina närmaste familjemedlemmar slipper umgås med en surtant (Mamman måste ioffs umgås med mig men jag tror jag kommer att kunna bete mig trots allt) och sedan ska jag sova och imorgon kommer jag att vara gladare och snällare.

Hej då.

19 november 2014

Succé

Högtidlighållit internationella toalettdagen (som det är idag) med att dra ut en uppf*ckad tand. 

Jag har ingen tandläkarskräck eller så men roligt var det ju inte. Nu på väg till jobbet med en kasse full med värktabletter. I am so successfull.

18 november 2014

Mörker

Det är kanske inte så kontroversiellt att vara less på mörkret men det här liknar ju ingenting. Det är ett kompakt molntäcke över himlen och därmed hela tillvaron. Det är mörkt när jag vaknar, mörkt när jag går till jobbet, mörkt på lunchrasten, mörkt när jag går hem.

Min kloka kollega sa att gårdagen kanske var årets svåraste måndag och det stämmer antagligen. Någon annan sa att det hittills varit tre timmars sol i november i Stockholm. Jag undrar ärligt talat när dessa tre timmar var? 


Utsikt från min arbetsplats. Bilden är tagen med blixt. 

God natt.

15 november 2014

Feeling good

M och jag har rivit av sammanlagt fyra avsnitt av "Luther" (tips från svägerskan, tack för det!!!) igår och idag, vi gör alltid så, hittar vi en ny serie knarkar vi den och så ser vi alla avsnitt på två veckor och sen är en lite tom och ledsen för att det är över.

I ett av avsnitten vi såg häromdagen spelas en grym cover på Feeling Good. Finns så många covers på den, hittills är jag bara nöjd med Ane Bruns version, ja förutom Nina Simones förstås, men den här kvalar definitivt in på topplistan. Muse heter gruppen. Länk till youtube nedan, ni hittar den på Spotten också.

https://m.youtube.com/watch?v=CmwRQqJsegw


Gymtankar

Förresten, jag vet inte hur intressant det är att läsa om mina dejter med PT-Harry men jag frågade M nyss hur PT-Harry är och vad han säger när M tränar med honom och, nu ska ni höra, det verkar vara viss skillnad. M, som iofs är väldigt vältränad och stark och kaxig gällande sin träning, påstår att PT-Harry aldrig klagar och aldrig behöver hjälpa till när de tränar. Riktigt så, ehum, är det ju inte när jag hänger i gymmet.

Nu har ju M till skillnad från mig antagligen perfekt teknik, han tänker också mycket på muskler och träning osv. Medan jag, faktiskt, tycker det är svårt att få till ett marklyft eller en roddövning på rätt sätt, det är så många moment att hålla reda på för min lilla hjärna. Så stackars PT-Harry måste påminna och påminna och tjata och tjata. Och hjälpa till när det är för tungt eller hålla i mig/dra i tröjan/banka på relevanta kroppsdelar, ja, ni fattar. Stackars PT-Harry, med mig får han verkligen slita för pengarna, med M står han antagligen och tittar på och säger "jolly good" några gånger och så är det bra med det.

Kanske är det en genetisk belastning jag har. Pappan påstod att han var så kass och långsam när han skulle ta körkort att hans körskollärare bytte jobb efter 40talet lektioner med pappa. Nu hoppas jag verkligen att PT-Harry fortsätter, han är grymt duktig och snäll och pedagogisk och jag skulle verkligen inte orka träna med någon annan.

Klart slut.

Förvåning, vinlunch, bästa fiket, häng

Ibland förvånar jag mig själv. Som igårkväll (fredag), då jag körde en kvällsjogg INNAN M och jag crashade i soffan och somnade med handen i snacksskålen.

Extra spännande med kvällsjoggen var att jag druckit ett glas vin till lunchen (med min supercoola nya bekantskap i rymdbranschen). Jag utgår från att effekten av ett glas vin hade försvunnit vid sexsnåret, när jag sprang, men det kändes ändå lite konstigt, eller vad man ska säga. Lubbade på bra ändå tycker jag. Såhär glad var jag när jag var klar:


Det var beckmörkt när jag kom hem, det syns förstås inte riktigt på bilden. 

M och jag åt frukost på vårt lokala fik idag, bästa fiket som finns. Det finns inte många sådana ställen kvar. Tar bara kontanter, prisvärt (två monstermackor med kaffe för 100 kr), udda koppar, udda stolar, café av lait-reklam från 80talet. Och M är igenkänd och får kredit.

Nu lördagsdvalan. Jag borde jobba eller åtminstone städa lite men jag orkar verkligen inte. Kaffe, padda, P3 och choklad nu. Puss på er.



12 november 2014

en enkät till... jag vet ju hur kul ni tycker att det är ;-)

1. Var vaknade du imorse?

Hemma, i Ms och min säng, med Pluttskrutten på min ena sida och Skorpan på min andra. M låg också där någonstans för övrigt. Jag vaknade av att Skorpan i sömnen sa "Mamma jag behöver inget täcke" JÄTTEHÖGT. Var dock helt förvirrad när jag vaknade eftersom jag sov på hotell natten till igår och först inte alls fattade var jag var.

2. Vad stod det i det senaste sms:et du fick – och vem var det ifrån?

"Kan du väcka mig klockan 8?", från M. Han hade skickat det klockan halv ett i natt när jag sov och jag såg det klockan 8:15 så det hela blev ganska floppigt.

3. När grät du senast?

När jag blev arg på M. För en skitsak förstås.

4. Vem var du senast naken inför?

M'eh.

5. När ljög du senast?

Det är verkligen viktigt för mig att inte ljuga, så jag kan ärligt säga att jag inte minns när jag gjorde det senast. Tyvärr kör jag en och annan halvsanning eller vit lögn ibland dock, t.ex. att jag säger till barnen att man bara får äta godis på lördagar och så gör jag det inte alltid själv eller att jag säger "kanske" när de undrar om vi kan gå till simhallen på lördag fast vi troligen inte kommer att göra det.

6. Vad är det mest pinsamma du gjort på fyllan?

Jag är inte säker på att jag gjort så många pinsamma saker på fyllan, men jag har absolut sagt en massa dumheter. Inte så pinsamt kanske men ganska kul tycker jag var att jag och några kompisar ibland brukade hitta på en massa saker när vi var ute och pratade med folk, som att vi var konstnärer, poliser, bodde i USA eller körde motorcykel. Blev några gånger halvkomplicerat när vi stötte på samma personer några veckor senare och inte kom ihåg vad vi hittat på gången innan.

7. Vad ogillar du mest med dig själv?

Att jag ofta gråter när jag är arg och att jag verkligen kan obsessa över saker som jag inte kan påverka. Jag kan lägga många långa timmar på att älta saker och fastna i tankebanor och det leder ju absolut ingen vart.

8. Finns det något du ångrar att du gjort i ditt liv?

Såklart, jag har gjort en massa val som jag kan ångra nu. Men det gäller att förlåta sig själv eller åtminstone acceptera att en gjorde de valen för att en inte visste bättre.

9. Vilken är den vanligaste missuppfattningen folk har om dig?

Ingen aning.

10. Vilket är det bästa sättet att ragga på dig?

Nu är det ju inte direkt aktuellt, men jag skulle säga att ärliga komplimanger funkar bra på mig (alltså inte "ge mig en flytväst för jag drunknar i dina ögon").

11 november 2014

Flygrekord och hotellkonst

Jamen godkväll. Är på jobbresa med Bossen.

Tror jag slagit personlig flygrekord de senaste veckorna. Tredje måndagen jag flyger. Kommer dessutom att få ihop sju flygresor på tre veckor. Dubbelrekord för mig. (Stockholm-Köpenhamn t/o/r för tre måndagar sedan, Stockholm-Berlin dagen efter, Hamburg-Oslo-Stockholm förra måndagen och så Stockholm-Düsseldorf-Stockholm idag till imorgon).

Hursomhelst. Jag tyckte det var lite skönt att installera mig på hotellrummet (efter att ha tackat nej till en night cap med Bossen, borde kanske ha sagt ja? Hur osocialt som helst, men jag ville verkligen inte.) Det var skönt att sköta sig själv i ca 10 minuter, sedan började jag längta hem. En kan ju tycka att det är lite mesigt, jag vaknade hemma som vanligt imorse och kommer hem igen imorgon kväll, men så är det iallafall.

Men, vill inte klaga. Bossens och mitt möte är inte förrän kl 9:30 imorgon så jag ska nu kolla lite på tysk teve och äta gratischoklad innan jag däckar.

Och innan jag letar reda en lämplig film måste jag delge er konstverket utanför dörren till mitt hotellrum. Jag hoppade faktiskt till när jag såg det.



Blev också lite förvånad över meddelandet jag fick när jag kopplade upp mig på wi-fin.



Gute Nacht aus Düsseldorf.

8 november 2014

Jag vet att ni älskar enkäter så här kommer en 😜

Låt som när du är ledsen sörjer till?
Varierar, men just nu Dance me to the end of love i The Civil Wars tolkning, If it be your will i The Webb Sisters version och In my clutch med Nina Kinert.

Beroende av:
Kaffe, smågodis och internet.

Vem behöver du mest just nu:
Jag behöver alltid mina familjemedlemmar. 

Vad tror folk om dig?
Ingen aning faktiskt. Det spelar kanske inte så stor roll heller.

Stämmer det?
Well, jag vet inte.

Vad får du oftast komplimanger för?
Mitt hår (jo, faktiskt). Och igår var det en tjej som sa att jag hade snygga biceps ("VA???").

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?
“Puss" (sant)

Nästa mål i ditt liv:
Kan inte outa det ännu.

Hur svarar du i mobilen?
Jobbsamtal: mitt för- och efternamn. Vänner/familj = "hej [deras namn]!" 

Vem ringde dig senast?
En lite besvärlig kund.

Antal timmar sömn inatt:
Fem timmar. Inte ok. Var på fest igår och somnade vid två, sov i samma rum som Pluttskrutten och Skorpan eftersom vi har besök, så det var omöjligt att få till en sovmorgon.

Brukar du skratta för dig själv?
Ibland. Den här veckan har jag skrattat och skrattat åt Bossens felskrivning (circumcise isf circumvent), jag har skrattat högt för mig själv i tunnelbanan åt det. 

Tycker du om din pappa?

Såklart.♥

Brukar du komma i tid?

I princip alltid.

När mår du bra?

Jag mår oftast bra, men bäst när jag hinner balansera jobb, familj, vänner och egentid.

Hur känner du dig nu?

Trött. Glad för att några släktingar kommer och firar Lilla Räkan strax.

Vanligaste färg på dina kläder:

Jobb: svart, brunt, grått (ganska deppigt). Fritid: svart, grått, rosa.

Var du aktiv i skolan?

Ja, det tycker jag.

Favoritdryck på morgonen:

Kaffe. Det är min favoritdryck resten av dagen också.

När brukar du oftast gå och lägga dig?

Runt midnatt. Borde lägga med någon timme tidigare.

Är du blyg?
Nej.

Sysslar du med någon idrott:
Tantlöpning. Sporadisk styrketräning.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Nej.

Är du bortskämd?
Jag var ganska bortskämd som barn, jag var släktens enda barn.

6 november 2014

circum

Det är faktiskt inte varje dag jag känner mig särskilt smart på jobbet men idag gjorde jag iallafall en bra insats när jag hindrade Bossen från att skriva "circumcise" i ett mejl när han menade "circumvent".

Det var faktiskt väldigt roligt, jag förstår att det inte framstår som lika dökul när jag skriver det här men Bossens min när han insåg vad det betyder och också insåg att han varit nära att dunka iväg ett mejl där det står att vi borde försöka omskära en avtalsklausul var faktiskt en av veckans roligaste.

fest

Nämen nu tror jag att skam går på torra land! Imorgon kväll ska Finkollegan och jag på fest, dvs. hon tar med mig på vad som verkar en cool och rolig fest. DET var inte igår mina vänner.

Är snudd på övertaggad. Eller inte snudd på, jag är det.

ps Minns ni när ni började gå ut på krogen och att det alltid fanns några jättegamla personer som babblade om att de hade barnvakt och hur skönt det var att vara ute en kväll för det är man ju så sällan och som alltid blev lite fulla? Jag är en av dem nu.

5 november 2014

Lilla Räkan 14!

Lilla Räkan fyller 14 år idag. Kolla in siffran: 14. Inte klokt. Eller jag förstår precis egentligen.

Hursomhelst, tror Lilla Räkan är nöjd med sin födelsedag så långt. Farmor och Farfar kom till oss igår, så det var fullt pådrag med sång och presenter och födelsedagsfrukost imorse. Ikväll väntar hamburgardmiddag och till helgen firar vi lite mer. 



Härdsmälta på jobbet, men det är det ju ofta. Imorgon ska jag träna med PT-Harry. Det blir ett mycket intressant styrketest, jag orkade inte ens skära igenom kakan imorse.

3 november 2014

Hrmpf

Min väninna M säger ofta "be careful what you wish for". Verkligen sant.

Igår önskade Lilla Räkan och jag att vi kunde gå stanna längre i Hamburg och vad hände? Vårt flyg ställdes in 40 min innan avgång. Och jag säger bara: kaos. Ingen som visste någonting, ingen SAS- personal i sikte. Något mummel om tekniskt fel, men ingen som trodde på det egentligen. Efter en massa tjafs fick vi nya biljetter till lunchtid idag. Via Oslo.

Fy skäms på er SAS - det tar 1,5 h att flyga från Hamburg till Stockholm och det går flera plan varje dag, det kan inte vara så att det enda möjligheten att få hem oss var via Oslo 18 h efter ordinarie avgång. Skandinaviens pärla, hrmpf.

Kvällen igår blev trots allt ok, Lilla Räkan och jag gymmade lite i hotellets fitnessrum, åt middag och surfade på rummet. Men helstressigt allting. Jag har urmycket jobb, Lilla Räkan fyller år på onsdag och jag har inte fixat någonting, det finns en massa - tro mig - saker jag behöver göra... Det hade varit smidigt att komma hem igår, helt enkelt.

Nu sitter jag på Gardemoen och är osannolikt sur. Och ganska stressad. Lilla Räkan verkar dock ganska nöjd över att slippa skolan en dag och att ha fått bo på hotell och äta frukostbuffé en gång till. 

Morr.

Ps. Och hörrni, SAS, jag tror vad jag vill om skälet till att planet ställdes in. Grrr.

2 november 2014

Snart slut

Hej hallå, strax hemfärd. Längtar efter Pluttskrutten, Skorpan och M, men inte efter mitt jobbpensum (hysteriskt!), inte efter tvättstugan, inte efter vardagfrukostar.

Igår var vi på Bundesligafotboll. Jag har visst en inneboende fotbollsdjävul i mig för jag skrek och hejade så jag var hes efteråt. Såhär såg det ut:


54000 åskådare. Grymt.

Efteråt mötte vi upp mina kompisar T&T och deras tvååring och gick på resans bästa restaurang med dem. Sedan drink i deras fina hus. Jättehärligt på alla sätt.

Idag har vi promenerat, varit på Minatur-Wunderland, ätit snabbmat och köpt presenter.

Strax åker vi mot flygplatsen. Buhuhu.