30 januari 2012

My precious



My preciousssssssssssss är tillbaka.

Tror det bara är jag som har stillasittande jobb men ändå lyckas paja ringar stup i ett. Borde smörja in händerna regelbundet också ser jag. Hrrrrm.

28 januari 2012

Förti

M och jag ska på fyrtioårsfest ikväll. Det ska bli väldigt roligt, men fyrtio? Det låter så gammalt. Förti.

Men kalas blir det. Hell yeah.

26 januari 2012

Pluttskrutten på resa

Pluttskrutten är bortrest ett par dagar med sin mormor. Vi har inte delat på Pluttskrutten och Skorpan mer än någon natt förut. I går kväll frågade Skorpan efter Pluttskrutten flera gånger och sov sedan i hennes säng. Samtidigt tror jag det är lite mysigt för henne att få lite mera av Ms och min tid.

Pluttskrutten verkar ha det bra.

25 januari 2012

Edit

Obviously är jag inte i toppform. Har sovit alldeles för lite, vilket gör att jag gråter bara någon säger "plastpåse" till mig. Turligt nog har jag kunnat sitta ostört hela dagen och grotta med avtalsbilagor, vilket är en av mina bästa grenar.

Idag hade vi en liten chihuahua på besök här. Edit. Jag blev faktiskt lite kär i henne. När barnen är så stora att de inte längre går med på att gosa på kommando ska jag köpa en chihuahua som ska få följa med mig till jobbet i en svindyr Louis Vuitton-väska.

Nu hemåt. Mamman har lagat middag. Ni vet såndär Riktig Mat.

23 januari 2012

23

23 dagar av 2012 har nu gått.

Året har inte alls börjat så bra som jag hoppats. Men det är förstås inte nattsvart. Inte på något sätt. Jag är tacksam för så mycket. Mitt liv har tagit en väg som jag faktiskt inte alls trodde var möjlig. Men så är det det där. Det jag inte kan ändra på. Jag kan inte skriva om det. Inte här. Men. Det river och skaver och tar just nu alldeles för mycket plats.

Jag hoppas och tror på en förändring. "Anything can happen between now and midnight", sa en mycket klok kvinna till mig en gång. Och så är det ju. Allt kan hända.

Det är 343 dagar kvar på 2012.

Tell me why I don't like Mondays

Morgonbestyren hemma flöt på ganska så fint imorse. "Inget tjafs idag", som Lilla Räkan sa. Lyckades också ta mig till jobbet utan incidenter.

Men, nu ska ni höra. Kaffemaskinen närmast mig är ur funktion. En smärre katastrof. Nu måste jag springa genom hela kontoret varje gång jag skall hämta kaffe, vilket jag gör ganska ofta. Dessutom är den kollega jag är handledare åt och som jag kan delegera arbetsuppgifter till sjuk. Måste alltså göra jobbet själv. Nyss kom också ett mejl om att vår alldeles fantastiska IT-tekniker är sjuk. Om min dator börjar krångla tänker jag gå hem.

Tell my why I don't like Mondays.

22 januari 2012

Långisar


Långkallingar. Det är verkligen ett otroligt fult plagg.

Tillsammans med Birkenstocks är det ju..., skrämmande, är det rätt ord? Skrämmande.

Frihet

Pluttskrutten och Skorpan börjar bli så stora att vi inte måste punktbevaka dem hela tiden.

Som nu. Jag kan lattja med paddan medan Skorpan läser "Vad gör de i skolan?" för Poe och Räven och Pluttskrutten bygger med Lego. Ibland har jag svårt att veta vad jag ska göra av min nyvunna frihet. Kanske vågar jag tro att jag kan läsa ut en bok inom några veckor isf att börja om på samma bok varannan vecka i ett halvårs tid för att sedan ge upp. Eller så plockar jag upp "f*ck you"-broderiet som legat i träda ett par år. Time will tell.

Nu grötfrukost och sedan lekparken med Mammaväninnan och Gurra. Sådär jättestora är de ju inte, knoddarna.

19 januari 2012

plötsligt händer det

Idag fick jag frågan om jag vill bli fadder åt Seb, min kusins bebis som snart ska döpas. Så klart jag vill!

Jag blev jätteglad. Jag har aldrig förut fått ett sån't förtroende. Inte har jag varit tärna på något bröllop heller. Men jag är inte bitter. Eller jo, lite. Men nu har det hänt. Haha. Tack snälla fina Sebs föräldrar.

Kära lille Seb, jag lovar att göra mitt bästa för att bli en bra fadder. Kanske kan vi hitta på lite grejer när du bli större? Skorpan är väldigt förtjust i dig redan nu, så jag tror ni kan bli bra lekkamrater så småningom. Nu ska jag tänka ut en bra fadderpresent. Jag lovar att det inte blir en dopsked eller silveranka.

Blocket-business

Ikväll ska jag göra upp en Blocketaffär. Spjälsängen som Lilla räkan, Pluttskrutten och Skorpan slaggat i skall nu få vandra vidare. Jag gillar verkligen Blocket. Ända till betalningsögonblicket. Det är alltid lite akward. Som om det vore svarta börsen.

Nyss såg jag att köparen länkat till sin hemsida i sitt mejl till mig. Det visade sig att hon är performancekonstnär med inriktning på undersökning av trovärdighet och äkthet inom media. Jag blev jättenyfiken, men jag misstänker att det inte är helt p.k. att be henne analysera sin konst samtidigt som vi smusslar med hundralappar i hallen. Synd.

17 januari 2012

ide

Hittade dessa gamla trotjänare i helgen. Mina vandringskängor som tagit mig upp och ner för diverse berg och kullar, genom nationalparker och öknar i olika delar av världen. Efter några års träda fick de i helgen åka buss till Västermalmsgallerian. Och slafsa i snöslasket vid Södra station imorse.

Förlåt, kära kängor. När barnen vuxit upp ska ni få hänga med ut på äventyr igen.

16 januari 2012

vardag

Lite skönt med vardag faktiskt. Har inte orkat tänka efter så mycket idag (säg inte det till Bossen bara). Ibland är det oerhört skönt att inte behöva planera så mycket utan bara kryssa fram mellan hållpunkterna och måstena (dagis-möte-lunch-hem-middag-nattning osv.).

När jag kom hem hade Pluttskrutten hjälpt mormor med middagen och klätt ut sig till fe. Skorpan körde sin vanliga välkommen-hem-dans (hon hoppar jämfota och vrålar "jag är Macka-packa"). Även Lilla räkan, som tyvärr passerat åldern då han brast ut i glädjevrål av att träffa M eller mig, var genuint glad.

Imorgon eftermiddag och kväll skall jag jobbmingla. Det blir bra. Var dag ny.

14 januari 2012

fan också

Djävla skit. Ursäkta språket men det var det bästa jag kunde komma på.

Som jag skrev förut har hela min dag varit lite svajig, men faktisk brast det förut. Min fina kursare G har bröstcancer. Hon har precis fått reda på det, tumören verkar liten, det troliga är att det är den lite snällare sorten, med största sannolikhet blir hon frisk. Men hon har fortfarande cancer. Och två barn och en man och en massa släktingar och vänner som inte vill att hon ska ha en livshotande sjukdom.

Allra bästa grannen P blev klar med sin cancerbehandling strax innan julen, vi har pratat ganska mycket om cancer och döden under våren och hösten. Jag blev ledsen när hon fick sitt besked också, men idag när G mejlade vet jag inte vad som hände. Med mig. Det är henne det är synd om, jag har inte cancer, men på något sätt blev det en grej för mycket tror jag. Nu när jag tagit det till mig lite förstår jag att G antagligen inte kommer att dö, men jag blev helt skakis när jag fick reda på det.

M och jag kom iaf iväg på vår utekväll. Vi hamnade på Rivals bistro. Det var jättehärligt och alldeles lagom. En glädjande sak var att där, mitt ibland oss vanliga restauranggäster, pågick en bröllopsmiddag. Brudparet visade sig vara några simskoleföräldrar, som jag tycker väldigt mycket om.

Ett brudpar som middagssällskap betyder tur, tror jag.

I snitt

Gymet jag tränar på, eller har kort på, snarare, har en förskräcklig ny feature på sin hemsida. Man kan se hur många gånger man besökt en anläggning 2011. Man kan också se hur många gånger per vecka man i snitt besökt sin träningsanläggning.

Jag kan avslöja att jag var på gymet mer än 0 gånger per vecka, men mindre än 1 gång per vecka förra året. I snitt alltså. Ja, ni fattar. Jag har inga kommentarer. En bekant, som iofs är lite manisk, var där 327 gånger förra året. Åkej. Killen jobbar, reser och festar dessutom ganska mycket. Han tycker säkert snitt per vecka-infon är superbra. Det gör inte jag.

Usch.

Lördagkväll

Igår fick jag ett väldigt fint förtroende av en vän. Blev väldigt glad och lite rörd. Jag skall förvalta det väl. En annan person gjorde mig lite besviken. Jag brukar i ärlighetens namn inte ta saker personligt, men lately är jag inte mig själv. Jag vet inte vad det är. I förmiddags grät jag en skvätt när jag läste ett kapitel i en roman jag lånat av Mamman. Det var inte ens särskilt sorgligt, huvudpersonen hittade en leksak han hade haft som liten. Ni förstår nivån kanske.

Men. Lite oplanerat sover alla barn på annan ort ikväll. Lilla räkan verkar ha flyttat in till grannen (har inte sett honom sedan middagen igår kväll) och Pluttskrutten och Skorpan är hos sin mormor. M och jag hade lite svårt att veta vad vi ska göra av vår nyvunna frihet, men kanske tar vi oss en tur i ut folkvimlet. En lördagkväll. Det ni.

12 januari 2012

kvitter

Om ni inte kan få nog av mig kan ni sedan igårkväll också följa mig på Twitter. @plastmamman heter jag.

11 januari 2012

Veckans

Youtube är ju bara bäst. Faktiskt finns ju allt där. Hittade den här igår. Very cheesy och inte så bra inspelning, men passar mig otroligt bra idag. Av många orsaker. Veckans repeat.




8 januari 2012

fint


Det här fina halsbandet fick Pluttskrutten i doppresent av min Plastmamma (Plastmamman d.ä.). Min pappa köpte det till Plastmamman d.ä. på 70-talet. Visst är det snyggt? I löööve it. Hoppas Pluttskrutten tycker det var ok att jag lånade det nu ikväll.

Förresten har jag inte alls sådär lång hals som på bilden - jag tittar upp i taket för att slippa demonstrera dubbelhakan. Hejdå.

Hej

Har ägnat en timme åt att skriva to do-listan inför imorgon. Tretton punkter = omöjligt. Hej vardag.

6 januari 2012

sistalistanpålängejaglovar

Åkej, åkej, jag lovar att det här blir sista listan på ett tag. Men man har ju som bekant inte roligare än man gör sig och ni som är trötta på att höra att 2011 inte var så bra behöver inte läsa.

Den här hittade jag hos Fotbollsfrun som i sin tur hittade den hos UnderbaraClara.

Gjorde du något 2011 som du aldrig gjort förut?
Reste med hela familjen till charterland.
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, flera stycken.
Dog någon som stod dig nära?
Nej, väldigt tacksam för det. Däremot dog Ms mormor och en väns mamma. Tyvärr dog också F, en tjej jag umgicks med för tio-tolv år sedan, men tappat kontakten med. Bedrövligt sorgliga omständigheter. Dessutom har två nära haft döden flåsandes i nacken, så döden har sannerligen varit närvarande.
Har du varit utomlands i år?
Gran Canaria (eller Kanaria som Pluttskrutten säger) med familjen och Lettland och Tyskland med jobbet.
Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?
Ja, en massa saker. Både sån't jag kan påverka och sån't jag inte kan påverka. Ska försöka bli bättre på att förstå vad jag kan göra själv och det som ligger utanför min makt.
Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
Torsdagen den 20 oktober.
Vad var din största framgång 2011?
Att jag sprang en mil under en timme (tanttid jag vet, men jag är stolt över mig själv iaf).
Största misstaget?
Jag gör stora och små misstag hela tiden. Och så gör jag om samma misstag ganska ofta.
Bästa köpet?
Några laddningar grejer från Weleda. Min hud och hy är mycket finare nu. Mellandagsshoppingen med kollegan K platsar också på topplistan.
Vad spenderade du mest pengar på?
Det vanliga. Och så resan till Kanaria.
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att ett kompispar kommer att få adoptera.
Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2011?
Dansa mig till kärleken (Ebba Forsberg). Smoke will lead you home (Logh). Rape me (Nirvana).
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare.
Vad önskar du att du gjort mer?
Släppt kontrollen.
Vad önskar du att du gjort mindre?
Oroat mig.
Blev du kär i år?
Nej, vet ni vad. Kärleken vilar stabilt där den ska.
Favoritprogram på TV?
Ser inte regelbundet på teve.
Bästa boken du läste i år?
Dassigt med läsning i år. Atemschaukel (Hertha Müller) var förstås gripande.
Största musikaliska upptäckten?
Mozart. Har inte riktigt förstått hans storhet förut.
Något du önskade dig och fick?
Ja. Ett fint halsband och en padda.
Något du önskade dig och inte fick?
Ja, fast det är icke-materiella saker.
Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Familjeuppvaktning, lunchdisco, fniss på NK:s underklädesavdelning med väninnan M.
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ja. Sinnesro.
Vad fick dig att må bra?
Umgänget med mina närmaste.
Vilken kändis var du mest sugen på?
Osugen på ganska många. Kungafamiljen t.ex.
Vem saknade du?
Samma som alltid. De som är borta.
De bästa nya människorna du träffade?
Bytte jobb, så en massa nya trevliga kollegor. S och C utmärker sig.
Mest stolt över?
Att vardagslogistiken på något sätt funkat.
Högsta önskan just nu? 
Hälsa åt alla nära.

Iréne

Läste om den svenska sopranen Irene Theorin i DN imorse. Vilken framgångssaga! Hon blev utkickad från musikgymnasiet som 17åring för att hon var gravid och har sedan gått den långa vägen, men står nu på världens operascener. Très cool.

5 januari 2012

mer triviala fakta

Misstänker att det bara är Smulan och jag som gillar att läsa varandras enkäter, men jag är barnsligt road av det här.

Hur lång är du? 167,5 cm (obs! 0,5) Alltså, liiiite längre än Smulan.
Vilken är den senaste filmen du sett? Sagan om Konungens Återkomst (del tre i Sagan om Ringen-triologin). Hoppas få gå på bio på lördag och se "Tinker Tailor Soldier Spy", i.e. en lite nyare film.   
Hur stor är din säng? Jag delar en dubbelsäng med M. Lagom stort skulle jag säga. Vissa nätter knölar även Pluttskrutten och Skorpan ned sig i vår säng. Då känns den inte riktigt lika rymlig.
Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Inomhus? Tofflor! (Mina tyska gener säger mig att man blir förkyld utan sina Hausschuhe).
Tycker du om att mysa/kela? Beror på med vem, skulle jag säga.
Är du en beroendemänniska? Solklart fall. Därför försöker jag att hålla mig till ett begränsat antal laster eftersom jag så lätt överdriver intag av olika slag.
Kan du rulla med tungan? Eh? Ja?
Sover du med gosedjur? Nä, jag har ju M.
Vad har du närmast dig just nu som är rött? En grytlapp.
Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? "Tvättmedel, badrumsspray, tvål, deo, shampoo". Som jag sedan köpte i Helträttbutiken.
Vem var din favoritlärare på högstadiet? Herr Leisgang hette han (som jag hade i Deutsch und Geschichte).
Hur länge har du campat som längst i ett tält? Tre nätter. I Grand Canyon (i ett tidigare, lite äventyrligare kapitel i mitt liv).
Vad lyssnar du på just nu? Teven står på som bakgrundsljud. (En textrad i Kents "Pärlor", inser jag nu. Fint.)
Har du varit med i tidningen? Ja, i tidningen City och en studenttidning.
Vad är det konstigaste du ätit? Popcorn med kolasås. I USA.
Vad är det för färg på din tandborste? Har tre stycken i omlopp. Grön, orange och blå.
Hur imponerar man på dig? Genom att vara omtänksam.
Din största vinst? Ett flaska Henckell Trocken på en färja mellan Göteborg och Kiel. Jag var nio år.
Civilstånd? Gift.
Vilka hemsidor besöker du dagligen? Några bloggar, Facebook, DN, Dagens Industri och Aftonbladet.
Är du fåfäng? Fåfäng och fåfäng men vill helst se något sånär presentabel ut när jag träffar andra människor.
Vilket är ditt drömjobb? Författare.
Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till? Bo i New York.
Vad har du haft för husdjur? Undulat och katt.
Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig? Ni vet nog allt om mig...
Svär du ofta? Njäe.
Kan du åka slalom? Ja, helt ok. Varken jättebra eller jättedåligt. Har inte åkt på ett par år, så lääääängtar.
Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Svårt att säga, alla mina kroppsdelar förändras i ett rasande tempo just nu, tror det är åldern. Men eh, jag vet inte.
Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? Ryggen, skulle vilja ha sådär snygga filéer på ryggen som gyminstruktörerna har. Då skulle jag köpa tio klänningar med bar rygg och ha på mig en av dem varje dag.
Vilken är din bästa egenskap? Att jag har självinsikt.
Vilken är din sämsta egenskap? Att jag ibland är väldigt lättstött.
Nämn två historiska personer som intresserar dig? Jag är inte intresserad av historia på det sättet, dvs. jag läser aldrig biografier om kungar eller vetenskapsmän eller så. Så ytlig är jag.
Saknar du något? Ekonomiskt oberoende.
Är det viktigt att fira födelsedagar? Jag är omgiven av födelsedagsnördar, så jag behöver inte foka på det så mycket. Men det är klart det är, särskilt barnens.
Vad är det knasigaste du gjort? Jag är så välanpassad så ni anar inte.
Vad har du för laster? Kaffe, godis, choklad, ost, vitt bröd. Allt i helt osunda mängder.

I say tomato

Efter lunchkorv med bröd på Valhallagrillen:

Pluttskrutten: Mamma! Nästa gång vi är i korvkiosken vill jag faktiskt ha efterrätt.

Jag: Eh, jaha. Vad hade du tänkt dig då? Glass, eller?

Pluttskrutten: Nej, tomat.

4 januari 2012

2011 (bättre sent än aldrig)

Hittade bästa nyårsenkäten på Quetzala Blancos blogg. Borde förstås ha skrivit något liknande på nyårsafton, men nu hann det bli 4 januari. C'est la vie.

Fem bra det här året?

- S, en ny vänskap.
- Finaste grannen P, som jag kommit närmare, av flera skäl.
- Nya jobbet.
- En sak som jag inte vill skriva om, men som är alldeles fantastisk. Ett nytt kapitel. Ja så är det.
- Att jag börjat jogga. Faktiskt. Bossen är lite bekymrad över vart min rock 'n roll life style tagit vägen.

Fem dåliga det här året?

- Cancer på två nära håll. Jag hatar cancer så mycket, det gör mig alldeles vansinnig.
- Att jag inte alltid kunnat hjälpa en person jag verkligen vill hjälpa.
- Att en uppslitande konflikt inte kom till sin lösning, fast jag verkligen försökte.
- Att jag varit ledsen för mycket och fastnat i dumma tankecirklar.
- Att jag fortfarande inte tömt det satans d*a förrådet.


Vad har du lärt dig i år?

- Att jag är mer rakryggad och stark än jag tidigare trodde.
- Att den lilla hårda kärnan av vänner alltid finns där, fast jag beter mig så obra ibland.
- Att man får ganska många chanser.
- Att man oftast har ett val.
- Att få saker är en slump.

Blev året som du har tänkt dig?

Nej. Mycket jobbigare och tyngre än jag förväntade mig. Många saker var bra, men sjukdomar, bråk, svek och död tog för mycket plats. Sorry to say.


Vilka kläder har du använt mest?

Åkej, tvära kast här... Modeprinsessa som jag är (ehhh, inte) så har jag på jobbet alternerat mellan två för trånga kostymer, en gammal H&M-trasa och en svart Zaraklänning som jag nu tvättat sönder. Återupptäckte min Anna Holtblad-kofta som legat i träda i tre år pga graviditeter och amningar, som fått hotta upp kontorsklädselns lite. På fritiden har jag haft på mig ett par ännu hela och fräscha Nudiejeans i högtidliga sammanhang, annars joggingbyxor och min väninna E:s Odd Molly-kofta (långlån).


Ångrar du något?

Att jag gormat och tjatat så mycket på barnen. Att jag börjat bli lite av en martyrmamma/martyrfru, vilket gör mig galen. Måste bryta det. Att jag trampat i några fällor.

Vad har du mest lyssnat på för musik?

Anna Netrebko, Mozart, Jussie Björling, Nirvana, The Be Good Tanyas, Ebba Forsbergs Cohenplatta. Nu i december har M plockat upp LP-spelaren från källaren och med den kom Lenny Kravitz tillbaka.

Årets tre roligaste fester?

Es och Js bröllop. Misommar i Norrland. Nyårsafton. 2012 blir ett kanonår på festfronten, eftersom mina kompisar börjar fylla FÖRTI.

Vad har du tittat på?

House, The Office, In Treatment, Seinfeld, Solsidan.

Vilka människor har du hängt mest med år?

Lilla Räkan, Pluttskrutten, Skorpan och M.  De bästa stunderna.

Vilka nya personer har du lärt känna i år?
S, en arbetskamrat som blivit en nära vän. Fördjupad vänskap med bästa grannen P och Mammaväninnan.


Vad är det vackraste du fått i år?

- Förlåtelse.
- Kärlek.
- Ett Efva Attling-halsband (ni förstår den inbördes ordningen här kanske).

Årets bästa sms?
"Nu är hon här." (från en vän som fick en efterlängtad bebis.)

Hur många har du varit kär i?

M <3


Vad är det bästa du har läst?

Inte mitt bästa bokår. Atemschaukel var bra. Men totaldeppig.

3 januari 2012

2012, hittills

2012, hittills?

- Ett litet under (vänner som snart får hit sina efterlängtade telningar från Ryssland).
- En liten vurpa (jag drattade på arslet i geggan, lite blodvite, inte farligt).
- En långvistelse på Eriksdalsbadet med fina M och nästan alla våra barn.

2012, hittills? Helt OK.

2 januari 2012

storköp

Storshoppingen fortsätter. Nu har jag köpt upp halva IKEAs webshop.

Jag som tycker jag gör av med mycket pengar på vardagarna. Men om man funderar på hur mycket finkaffe och smågodis jag hade kunnat köpa för lusentapparna jag dischat iväg de senaste dagarna så.. ja. Men akta er vad fint det blir när möblerna är... monterade. Eh.

Det är för bedrövligt att vara ledig.